Traditioner

I Oasen har vi flere faste traditioner i løbet af året. Børnene glæder sig, til forberedelserne og det giver en god synergi i forældregruppen. Det er også rart, når hverdagen nogle gange er lidt anderledes.

Fastelavn

Fastelavn foregår på den enkelte gruppe om formiddagen, hvor vi slår katten af tønden. Forældrene må meget gerne deltage, hvis der er mulighed for det.

Børnene må gerne komme udklædt hvis de har lyst. I børnehaven er der også mulighed for at blive sminket og klæde om om morgenen.Det er ikke et krav at børnene skal komme udklædt.

Når katten er slået af tønden, spiser børnene en pakke rosiner, som er i tønden samt en bolle med lidt glasur på. Vi kårer kattekonge og katte dronning i alle grupper. Dagen slutter med leg og efterfølgende madpakker.

Bedsteforældredag

I foråret afholder vi en festlig og hyggelig formmiddag for børnenes bedsteforældre. Denne dag viser børnene deres børnehave frem, og alle bedstefroældre har en lille blomst med til at plante ud.

Grupperne optræder på skift med en lille sang, og efterfølgende drikker vi kaffe og spiser boller inde eller ude afhængig af vind og vejr.

Dagen slutter omkring middagstid. Dagen har stor betydning for børnene, og det er en dag, som de fleste ser frem til med stor glæde.

Sommerfest

I Oasen afholder vi hver sommer en temafest for alle familier i Oasen.

Vi leger og hygger og slutter dagen af med fælles spisning. Alle familier har en ret med til en fælles buffet.

Som regel afsluttes dagen med kaffe og kage, og derefter hjælper vi hinanden med oprydningen. Dagen er en sjov og anderledes måde at være sammen med børn og voksne på.

Luciafest

I december er der traditionen tro julefest med luciaoptog.

Rundt i huset er der små værksteder, som børnene sammen med deres forældre har mulighed for at gå rundt og besøge og lave lidt hvert sted. Der er altid et værksted udendørs med bål, pebernødder og igen en lille aktivitet.

Der serveres saft, kaffe og æbleskiver, som man kan sidde rundt om i huset og nyde. Vi afslutter med, at drengene optræder med et par sange, og efterfølgende er der luciaoptog, hvor pigerne synger julen ind.