Kost og sundhed

I Oasen har vi ingen regler, men derimod kostanbefalinger omkring madpakken. Vi prøver at skabe sunde børn, for sunde børn trives bedre og lærer mere.

Den gode madpakke

Sunde og mætte børn fungerer bedre fysisk, psykisk og socialt.
Hensigten med den sunde kost er at optimere det enkelte barns udvikling, energi niveau og koncentrationsevne.
Vi anbefaler at slik, kage, kiks, saftevand og tilsvarende usundt mad- og drikkevarer, som ikke fremmer børns udvikling, energi niveau og koncentrationen minimeres i dagligdagen.

Det er forældrenes ansvar, at deres børn medbringer gode og ernæringsrigtige madpakker i daginstitution/skolen/SFO. Børnene vælger selv, hvad de vil spise først- og sidst af deres madpakke.
Daginstitution/Skolen/SFO medvirker til at udvikle elevernes forudsætninger for at tage vare på egen og andres sundhed ved at præsentere sundhedsemner for Landsbyordningen Tre Ege Skolens børnegruppe.

 

Faste måltider og madpakker

I Oasen prioriterer vi god tid til de faste måltider og har fokus på, at måltiderne opleves som en hyggelig stund. 

Børnene skal medbringe 1 madpakke til frokost og 1 eftermiddagsmadpakke + 1 stykke frugt til en fælleskurv samt en drikkedunk med vand. Vi hjælper med at fylde dunken, når den er tom. Husk at tage dunken med hjem og få den vasket.

Variation er godt

Vi opfordrer til, at eftermiddagsmadpakken er fyldig og varieret. Forslag kunne være: Pitabrød med fyld, dürumrulle, grov sandwich eller en rest fra aftensmaden. Mulighederne er mange. Personalet kommer gerne med gode idéer, hvis I mangler ny inspiration.

Det er vigtigt, at madpakken indeholder masser af energi og brændstof, for når den er spist omkring klokken 11.30, er der kun eftermiddagsmaden, før de bliver hentet. Derfor er det rigtig godt med en fyldig eftermiddagsmadpakke med groft brød samt grønt og frugt.

 

 

Fødselsdage

Fødselsdag er en særlig dag og den skal naturligvis fejres, hvis I har lyst til dette. Fødselsdag fejres i den gruppe, barnet er tilknyttet.

Når der afholdes fødselsdag i Oasen, aftales det altid med personalet, hvordan denne afvikles, og hvad der medbringes. 

Vi anbefaler at der kun serveres 1 usund ting udover madpakken denne dag. Der kan både serveres en let frokost eller et stykke kage. Dette er helt op til jer som forældre.