Dagligdagen

Hverdagen er kernen i Børnehuset Oasen. Vi arbejder meget med rutiner og faste rytmer. Det giver børnene ro og tryghed samtidig med, at de får mere lyst til at udfolde sig - også spontant.

Dagens struktur

kl. 6.00:    Vi spiser morgenmad

kl.  9.00:   Vi spiser frugt og holder samling i grupperne

kl. 11.00: Vi spiser frokost, hvorefter vi går ud, sovebørn puttes.

kl. 14.00: Vi spiser eftermiddagsmad

kl. 16.30 Lukker børnehaven (fredag dog 15.30)

Morgen

Vi begynder dagen i et roligt miljø i køkkenet. Vi vægter, at børnene får en god start på dagen, hvor der er tid til at sige farvel og komme stille og roligt i gang med dagen. Morgenmaden består af gryn, cornflakes, havrefras, havregrød, knækbrød, brød og mælk. Vi vil gerne give børnene et naturligt forhold til sukker og har derfor besluttet, at de oven på havregryn gerne må få 1 teskefuld sukker.

I Børnehuset Oasen vægter vi selvhjulpethed. Det betyder, børnene selv henter kop og tallerken afhængigt af, hvad de vil spise. Vi har mindre kander på bordet, så uanset alder kan alle øve sig i at hælde mælk op og derigennem opleve et styrket selvværd. Vi sidder samlet ved bordet, mens vi spiser, og de som ikke er sultne, leger stille rundt omkring. 

Vores morgen fortsætter frem til klokken 9, hvor der bliver skåret frugt, og børnene bliver samlet i deres grupper og sidder og spiser sammen. Herefter arbejder vi med læreplanstemaer i grupperne eller fælles planlagte aktiviteter på tværs af grupperne.

Middag

Børnene når at blive sultne og klokken 11 er det spisetid. Her sidder vi fordelt i vores grupperum og spiser i faste spisegrupper. Efter spisning rydder børnene deres ting på plads. Nogle skal sove, og alle andre skal på legepladsen.

Børnene trækker i overtøj efter vejret og går ud. På legepladsen er der mange forskellige muligheder for leg og aktiviteter og ikke mindst masser af frisk luft. De børn, der skal sove, bliver puttet i Lillegruppe-rummet.

Børnene er på skift duks i gruppen, hvor de siger værsgo og hjælper den voksne med at rydde skraldespande af og på bordet samt feje og tørre borde. Dette er afstemt efter barnets alder. Desuden medbringer hvert barn egen drikkedunk, som kun er til vand. Drikkedunken skal forældrene selv sørge for at få rengjort. Vi fylder den naturligvis op efter behov i løbet af dagen. 

Eftermiddag

Når klokken nærmer sig 14 samles vi og alle rydder op på legepladsen i fællesskab. Bagefter siver børnene ind i mindre grupper til eftermiddagsgscaféen. Børnene sidder i det ene grupperum med en voksen tilknyttet, som sørger for, at alle får spist deres egen medbragte madpakke samt, at der er en god og rolig atmosfære.

Efter spisningen er der forskellige aktiviteter, og vi bruger resten af dagen med leg og kreative aktiviteter inde eller ude alt efter vejret. 

Børnehaven lukker klokken 16.30 - fredag dog klokken 15.30.